L'exposició "Quan parles fas màgia" arriba a Vilafranca del Penedès
La Capella de Sant Joan acull la mostra del 13 al 30 d'octubre
Des del 13 fins al 30 d'octubre, l'exposició "Quan parles fas màgia" es podrà visitar a la Capella de Sant Joan, de Vilafranca. La mostra recull l'essència del programa del Voluntariat per la llengua (VxL) a través d'una sèrie de plafons informatius que en mostren diferents perspectives.
Enriquiment lingüístic, cultural i personal
Aquesta exposició forma part d'una campanya del VxL que anima les persones a afegir-se a aquest programa d'enriquiment lingüístic, cultural i personal que no ha parat de créixer des que es va crear, el 2003, i les hi vol animar a partir de la metàfora de la màgia. "Quan parles fas màgia" focalitza l'atenció en un aspecte clau del programa: la capacitat per fer créixer el català per mitjà de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen a partir de la llengua. Una mostra de l'èxit del programa són les 150.000 parelles creades des que es va iniciar.
La campanya, de la qual forma part aquesta exposició, inclou alguns recursos de suport, com la col·lecció de vídeos Màgia per conversar , protagonitzats pel mag Eduard Juanola, que, a partir d'uns jocs de màgia, proposa temes d'interès per encetar una conversa.
Inauguració amb màgia
La màgia també arribarà a la Capella de Sant Joan. El dijous 13 d'octubre, a les 7 de la tarda, en el marc de l'exposició, se'n farà la inauguració amb un espectacle de màgia, a càrrec del mateix Eduard Juanola. L'acte donarà la benvinguda al curs de català que s'ha iniciat al mes de setembre i al Voluntariat per la llengua. L'entrada és gratuïta i oberta a tothom.
El VxL és un programa de foment de l'ús del català que es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles es troben deu hores per parlar en català en un ambient relaxat i distès, i el programa en fa el seguiment, els assessora i ofereix recursos materials que els poden ajudar a trobar temes de conversa.
Totes les persones que vulguin afegir-se al programa, com a aprenentes o com a voluntàries, ho poden fer a través de l'adreça electrònica vxl.vilafranca(ELIMINAR)@cpnl.cat.