El Cor del CNL, una manera diferent d'aprendre català a Badalona
Una activitat oberta als alumnes i a participants del centre que ha rebut una bona valoració dels assistents.
El darrer assaig del Cor va ser al juny i es va acabar amb una visita guiada a l'Església Santa Maria on, a l'entrada del temple, hi ha una maqueta del vaixell de vela Maria Assumpta, protagonista de l'havanera que es va cantar en la primera actuació del Cor. S'han fet dues actuacions amb públic: una al maig, al final de l'actuació de la Banda Simfònica de Badalona en el marc de les Festes de Maig i l'altra al juny, a la Festa de final de curs del CNL.
Els assajos, setmanals i d'una hora i quinze minuts, s'han realitzat a la sala d'actes del mateix Conservatori i hi han participat unes 12 persones. La direcció, a càrrec de Lluís Arguijo, professor de llenguatge musical, ha ajudat molt a crear un bon clima. Cada assaig ha constat d'una part tècnica inicial: postura corporal, obertura de boca, respiració diafragmàtica... I tot seguit, amb lletra i partitura, s'han après cançons d'estils ben diferents amb l'acompanyament del piano. A banda de l'hora purament musical, cada sessió ha tingut un acompanyament lingüístic per part d'una tècnica del CNL que ha reforçat qüestions de pronúncia, vocabulari, gramàtica i algunes curiositats relacionades amb les cançons treballades.
La valoració per part de tots els participants ha estat excel·lent. Constaten que l'activitat és molt educativa, atractiva i enriquidora. Que el cant coral és una bona eina per practicar el català -parlar amb els companys, escoltar i llegir partitures- i per descobrir nous aspectes sobre la cultura catalana. I una altra valoració, tant o més important, ha estat la riquesa de fer amics nous a partir de la música i la trobada setmanal.
El Cor va néixer al gener gràcies a l'acord entre el Conservatori Professional de Música de Badalona i el CNL de Badalona i Sant Adrià amb la finalitat d'aprendre, millorar i practicar la llengua catalana a partir del cant coral.