Cornellà de Llobregat acull l'acte comarcal de presentació del Pacte Nacional per la Llengua
Una representació de polítics i tècnics del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller encapçalats per la presidenta del Consell de Centre assisteixen a un acte presentat pel secretari de Política Lingüística i alhora president del Consorci per a la Normalització Lingüística
El secretari de Política Lingüística anima la ciutadania a debatre sobre el present i el futur del català
Dijous 2 de juny a la tarda ha tingut lloc a Cornellà de Llobregat la presentació a la comarca del Baix Llobregat del Pacte Nacional per la Llengua, amb la participació del secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, i del regidor de Cultura i president del Consell de Centre del CNL de Cornellà de Llobregat, Ot García.
La presidenta del Consell de Centre, Ainoa Garcia, regidora de l'Ajuntament de Molins de Rei, ha assistit a l'acte, juntament amb el regidor de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat, Albert Canyellas, el director del CNL Ca n'Ametller, Marc Piera, la coordinadora de Dinamització i Assessorament del CNL, Mireia Adell, i les responsables del Servei Local de Català de Molins de Rei i de Sant Andreu de la Barca, Marta Espona i Rosa Monforte, respectivament, de manera que l'estructura tècnica i política del Consorci per a la Normalització Lingüística del Baix Llobregat centre i nord ha quedat plenament representant en aquest acte.
La sessió ha reunit una setantena de persones, entre les quals hi havia representants polítics, sindicals i membres d'entitats dels diferents municipis del Baix Llobregat, amb l'objectiu de reflexionar sobre la situació del català a partir de l'informe acadèmic Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana i també de presentar propostes de millora per incorporar al Pacte.
L'acte l'ha obert Ot García, que ha destacat la importància de la immersió lingüística, sense la qual no hauria pogut accedir a l'aprenentatge del català. A continuació hi ha intervingut Francesc Xavier Vila, que ha fet una crida a la implicació de tothom: "la societat està evolucionant molt ràpidament, i hem de reavaluar quin paper ocupa la llengua en el nostre context actual per tal d'establir les bases del paper que tindrà en el futur". Vila ha encoratjat tant les entitats com la ciutadania a títol personal a fer aportacions al procés participatiu.
En acabar les intervencions dels ponents, els assistents han pres la paraula per mostrar preocupació per la situació de la llengua sobretot en l'àmbit educatiu, tant a l'ensenyament secundari com d'adults.
Les propostes resultants d'aquests debats públics es bolcaran a la web pacteperlallengua.gencat.cat.
En l'acte, s'hi ha projectat un vídeo de salutació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, en què destaca que "el present i el futur de la llengua involucra a tothom i per això fem el Pacte Nacional per la Llengua". També hi subratlla l'interès per assegurar la recepció de propostes representatives de tots els punts del país. A més de les aportacions dels participants, també els agraeix la col·laboració per estendre el debat en altres espais i entre els veïns.