El còmic en català fa parada a Lleida

CNL de Lleida

Oci en català

Propostes per apropar-se al còmic en català dins el cicle “Còmic a l'atac. Parlem de Vinyetes en català”, organitzat pel CNL de Lleida juntament amb Òmnium Cultural Lleida-Ponent, la Biblioteca Pública de Lleida i BAF Guerrilla

Durant el mes de febrer Lleida comptarà amb diverses activitats al voltant del còmic en català dins el cicle "Còmic a l'atac. Parlem de vinyetes en català", que vol apropar aquest gènere a tot tipus de públic.

El tret de sortida és l'exposició "Vinyetes: història del còmic en català", del CNL de Barcelona, que es podrà visitar fins al 25 de febrer a la Biblioteca Pública de Lleida, i que convida els visitants a fer un recorregut per la història d'aquest gènere en català. Per apropar la mostra als joves, s'han concertat una sèrie de visites-taller amb alguns centres de secundària i esplais de joves. Per la seva banda, els alumnes dels cursos de català presencials i en línia del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Lleida treballaran aquest gènere a les aules gràcies a les activitats didàctiques específiques que s'han preparat des del CNL.

La següent proposta és per al dia 16 de febrer amb la taula rodona "Present i futur del còmic en català", on es parlarà sobre l'estat actual del còmic en català i les perspectives de futur. Hi assistiran, entre d'altres, la responsable de l'editorial Finestres, Montse Terrones, o el director de la col·lecció local Doble Tinta, Jaume Barrull. Més endavant, el 23 de febrer, s'oferirà la xerrada "PADRINES: com fer història gràfica", en què s'aprofundirà en el procés creatiu d'elaboració d'una novel·la gràfica. Per a aquest acte es comptarà amb la presència d'algunes de les creadores del còmic Padrines, que ben aviat sortirà publicat.

Aquesta iniciativa sorgeix d'una col·laboració entre la Biblioteca Pública de Lleida, Òmnium Cultural Lleida-Ponent, BAF Guerrilla i el Centre de Normalització Lingüística de Lleida. La proposta té per objectius donar a conèixer i fer visibles els còmics que s'editen en català i fomentar-ne el consum entre els joves, sobretot, però també entre tota la població en general.

Vols compartir aquesta notícia?