Sortides de final de trimestre a Badalona i Sant Adrià
CNL de Badalona i Sant Adrià
Els alumnes dels cursos de català visiten el barri de Dalt la Vila de Badalona i descobreixen el passat de la ciutat
Arriba el final del trimestre als cursos de català i diversos grups, sobretot dels nivells bàsics, organitzen sortides per conèixer l’entorn més proper.
Alumnes de Bàsic 1 han fet un recorregut pel barri de Dalt la Vila i el professor, en Josep Maria, els ha explicat alguns detalls dels orígens de la Badalona medieval, així com també de les restes romanes. Han passejat pel barri i han pogut veure els vestigis del teatre romà al carrer de les Eres, la finestra gòtica del carrer de Dalt, el safareig públic del carrer Pujol, les places de Pau Casals i de la Constitució i diversos racons amagats d'aquest barri, que tenen regust de poble.
Dos grups més de Bàsic 1, amb les professores Isaura Abella i Agnès Fourcade, van visitar els secrets d’aquesta Badalona antiga, desconeguda per a la majoria d’alumnes. Un grup va fer una ruta que va començar al Pont del Petroli, va pujar per l'emblemàtic carrer del Mar i va acabar a Dalt la Vila.
L’altre grup va començar la sortida al Mercat de Maignon, on van poder posar en pràctica el vocabulari relacionat amb els aliments que havien treballat a l’aula. Després van pujar pel carrer del Mar, van passar per l'Ajuntament i van enfilar cap a Dalt la Vila, on van visitar l'església, la plaça de la Constitució i van acabar a la plaça de Pau Casals.
I, per acabar, el grup de Bàsic 1 de la professora Rosa López va visitar el Parc de Can Solei i Ca l’Arnús, amb la col·laboració de l'AMB. La sortida va permetre conèixer la història del parc (dels seus inicis com a espai d'estiueig de les famílies Solei i Arnús fins a l'ús públic actual), l'arquitectura (les cases bessones, la masia, la Torre del Rellotge...) i la riquesa botànica. És un parc amb una gran diversitat d'espècies, entre les quals destaquen el ginkgo, el margalló i el cedre del Líban, entre moltes d'altres, algunes d'elles centenàries!
La visita va finalitzar al laboratori on hi van presenciar alguns experiments i van veure uns vídeos sobre com el canvi climàtic afecta el nostre entorn, quines són les principals causes d'aquest canvi i com podem millorar la salut del planeta amb accions concretes.
Les classes de català en nivells inicials i bàsics són per als alumnes una font d'aprenentatge de la llengua i la cultura catalanes, una oportunitat de conèixer l'entorn que els envolta i també un espai per fer noves amistats!