Sortides del tercer trimestre a Badalona i Sant Adrià
CNL de Badalona i Sant Adrià
Els alumnes dels cursos de català visiten la biblioteca de Sant Adrià
Durant aquest trimestre els alumnes els cursos de català de diversos grups, sobretot dels nivells bàsics, han participat en sortides per conèixer l'entorn més proper.
Un grup d'alumnes de Bàsic 1, amb la seva professora Montse, ha fet una visita guiada per la biblioteca de Sant Adrià per conèixer les instal·lacions i serveis de la biblioteca aquesta l'última setmana del mes de maig. Es tracta d'una visita que fem sovint a aquest nivell perquè així l'alumnat, de la mà d'una tècnica de la biblioteca, coneix els serveis que ofereix la biblioteca, com informàtica, converses, clubs de lectura... a banda d'aprendre a consultar el catàleg de llibres i usar el servei de préstec. És una bona oportunitat per a tots aquells que encara no tenien el carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, que se'l poden fer al moment.
I és que aquestes visites són una bona oportunitat per a tots aquells que encara no tenien el carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, que se'l poden fer al moment. Per això al bàsic 1 visitem la biblioteca, i no ha sigut l'únic curs. Un altre grup de bàsic 1 de Sant Adrià també ha visitat aquesta biblioteca, i un de Badalona, la biblioteca de Sant Roc, perquè és el barri on fan les classes.
Un altre grup de nivell Suficiència 2 ha visitat la planta de tractament de residus Ecoparc de Sant Adrià amb la seva professora Montse. Durant la visita guiada, l'alumnat ha après qüestions bàsiques del funcionament i la gestió dels residus municipals i després ha visitat la planta de tractament per veure què es fa amb els residus del contenidor gris. Finalment, hi ha hagut una activitat de reflexió sobre el consum i la sostenibilitat.
I en aquesta línia en un grup de nivell Elemental 1, una tècnica d'AMB ha fet una xerrada sobre l'àrea metropolitana: el nombre d'habitants, residus que generen i percentatge de persones que reciclen. A continuació, després d'explicar els tipus de contenidors i què va a cada lloc, es va fer una activitat participativa de simulació on s'havien de col·locar diferents deixalles. Es va generar un debat molt interessant sobre els residus.
I dues visites molt interessants, en aquest cas totes dues a Sant Adrià, han sigut la visita a l'Ajuntament de Sant Adrià i la visita del Museu d'Història de la Immigració de Catalunya.
En el cas de l'Ajuntament, el cap de Protocol de l'Ajuntament ha explicat com s'organitza l'òrgan de govern, qui en forma part, les activitats que es fan a la Sala de Plens... en forma de xerrada participativa en què els alumnes van fer força preguntes i comparaven el funcionament del govern amb els seus llocs d'origen.
Al Museu d'Història de la Immigració de Catalunya, els alumnes han conegut informació de la immigració als anys 60 a Catalunya (amb el tren Sevillano) i també de la immigració actual, que en molts casos complementa les seves experiències vitals amb dades.
Totes aquestes visites se sumen a la Ruta del Dimoni, que es van fer el mes de maig coincidint amb les Festes de Maig de Badalona, en què alumnes i participants del Voluntariat per la Llengua van descobrir una de les tradicions més conegudes de Badalona.