El Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts celebra el Dia Internacional del Voluntariat
CNL Ca n'Ametller
Oci en català, Voluntariat per la llengua
El Voluntariat per la llengua i el joc en català han estat els centres d'interès de la commemoració del Dia Internacional del Voluntariat duta a terme pel Servei de Català de Sant Vicenç dels Horts
L'1 de desembre, a les 19 h, s'ha inaugurat l'exposició "Quan parles fas màgia", del Voluntariat per la llengua (VxL), a la sala d'actes de Can Comamala. Aquest acte, organitzat per l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i el Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha començat amb una visita guiada a l'exposició a càrrec de la responsable del Servei Local de Català, Josefina Guerrero.
La responsable ha agraït a l'Ajuntament la seva col·laboració en la producció de quatre lones que complementen l'exposició amb fotografies de parelles lingüístiques vicentines fetes amb la voluntat de mostrar el programa del VxL a la població de Sant Vicenç dels Horts. Unes breus valoracions espontànies d'algunes de les persones voluntàries assistents a l'acte han servit també per exposar la implicació de la població en aquest tipus de voluntariat.
A continuació, el director del CNL Ca n'Ametller, Marc Piera, ha ressaltat l'aspecte cohesionador del VxL, que facilita el vincle emocional entre voluntari i aprenent fins al punt de poder crear vincles d'amistat entre els participants. També ha donat a conèixer l'extensió del programa al CNL pel que fa al nombre de parelles lingüístiques i establiments col·laboradors que hi participen.
Tot seguit, aprenents, voluntaris, alumnes i professores d'alguns cursos de català de la població, membres del CNL i representants municipals han vist la projecció d'un vídeo sobre el VxL produït per l'Ajuntament l'any 2016 i l'alcalde, Miguel Comino, ha tancat l'acte d'inauguració de l'exposició amb un destacat agraïment a les persones voluntàries en general i als voluntaris i voluntàries per la llengua en particular per recordar-nos el gran valor de la fraternitat pel fet de dedicar el seu temps al servei de la comunitat i de les persones. Per ser, en definitiva, persones al servei d'altres persones.
Després d'aquests breus parlaments, s'ha fet un reconeixement públic a la tasca, també voluntària, del Club Amatent, associació que des de fa 10 anys es dedica a la difusió i organització de sessions i jornades de jocs de taula moderns.
L'acte ha finalitzat amb un taller de jocs en català conduït pel Club Amatent adreçat especialment als aprenents i alumnes dels cursos de català com a activitat lúdica i pràctica de l'expressió oral, tal com promou el CPNL des del programa Totjoc.