El Voluntariat per la llengua reprèn la presencialitat amb força al Pla de l’Estany
Un grup de conversa en català, vuit parelles lingüístiques i dos trios marquen el retorn del programa a la presencialitat
El programa Voluntariat per la llengua, que durant els episodis més durs de la pandèmia per Covid-19 s'havia dut a terme virtualment, recupera la presencialitat arreu. El Pla de l'Estany no n'és una excepció i s'ha reiniciat amb força, amb la presentació de vuit noves parelles lingüístiques i dos trios, la creació d'un grup de conversa en català en col·laboració amb la Creu Roja del Pla de l'Estany i la renovació d'adhesions al VxL de diversos establiments de Banyoles.
El 3 de novembre es va constituir el grup de conversa que tindrà lloc a la seu de Creu Roja a la comarca. Els participants -tres voluntàries i set aprenents- es trobaran els dimecres, cada quinze dies, de 17 a 19 h per conversar en català. Pel que fa a les parelles, el 9 de novembre es van reunir al Casal Cívic de Banyoles per conèixer-se i rebre algunes indicacions i orientacions sobre el VxL. També hi van intervenir una voluntària i el seu aprenent, que van explicar la seva experiència com a parella lingüística i van animar la resta d'assistents a implicar-se en el programa. Finalment, i pel que fa als establiments col·laboradors, s'han renovat les adhesions amb els bars i restaurants Hop, Voltes, Set Cafè, Vora Estany i Cèntric, i la naviliera Les Goges, que gestiona les barquetes de rems de l'estany de Banyoles i la barca Tirona. Tots aquests establiments ofereixen avantatges per als participants en el Voluntariat.
Malgrat la bona acollida del programa i l'augment significatiu de persones interessades a participar-hi, encara es necessiten voluntaris, ja que hi ha diversos aprenents que estan en llista d'espera. Només cal disposar d'una hora setmanal durant deu setmanes per trobar-se amb l'aprenent i parlar català.
L'objectiu del Voluntariat per la llengua, a part de posar en contacte persones catalanoparlants amb altres que estan aprenent el nostre idioma perquè conversin en català, és implicar tota la societat en la difusió de la llengua i la sensibilització cap a l'ús social del català.
Per a més informació, podeu contactar amb el Servei Comarcal de Català (972 57 35 50 / plaestany@cpnl.cat).