La botiga Teetanesque i el seu primer any de pràctiques lingüístiques
Voluntariat per la llengua, De la competència a l'ús
Hem preguntat al Miguel de Teetanesque com valora les pràctiques lingüístiques i ens ho explica amb dos exemples ben diferents
El Miguel, propietari de la botiga Teetanesque (al carrer del Doctor Ferran 10), establiment col·laborador del Voluntariat per la llengua des de fa poc més d'un any, ens parla de la diferència que ha trobat entre dues persones que hi han anat a fer una pràctica lingüística i de com valora que els alumnes tinguin les visites als establiments de la ciutat com una tasca del seu curs de català.
La pràctica pot ser diferent segons la persona. Una noia ja era clienta de la botiga i em va avisar que vindria aquí per fer la pràctica lingüística, així que ja em va dir una mica de què anava la cosa. La noia és molt xerraire, va venir amb ganes de parlar i ens vam estar una bona estona fent-ho, a diferència d'un altre noi! Recordo que venia amb por, volia treure's l'activitat de sobre i es notava que mirava d'acabar ràpidament.
Igualment, crec que és una bona activitat, potser no pròpiament per a la botiga, per exemple en aquest cas la noia ja la coneixia, però és difícil aquí a Santa Coloma que trobin amb qui parlar català i així poden practicar l'idioma, a més ajudem a cuidar una mica la llengua i facilitem que les persones s'integrin a l'entorn.