Un centenar d'alumnes assisteixen a l'acte de cloenda dels cursos d'Acollida del Consell Comarcal d'Osona
Ús professional, Cursos de català
Divendres 2 de juny, va tenir lloc a l'edifici del Sucre l'acte de cloenda dels cursos d'Acollida 2022/2023 del Servei d'Acollida i Integració del Consell Comarcal d'Osona.
El president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez va donar la benvinguda remarcant que "És un goig rebre avui un centenar d'alumnes de Cursos d'Acollida de diferents municipis d'Osona. El català és la llengua comuna de Catalunya i d'Osona i per aquest motiu l'Administració destina recursos per ensenyar-la a totes les persones que viuen a Catalunya. Avui us reconeixerem la feina feta amb el lliurament de diplomes i també posarem deures a la ciutadania amb la campanya "Vull viure en català. M'hi ajudes?", perquè és feina de tothom fer que pugueu continuar practicant-la i aprenent-la”.
Mireia Rosés, responsable tècnica del Servei d'Acollida i Integració d'Osona, va explicar que aquests cursos d’Acollida compten amb diferents mòduls per tal que l'alumnat pugui optar en acabar al Certificat d'Acollida de la Generalitat:
- el Mòdul A de Català Inicial (45 h) i el Mòdul de Bàsic 1 (45 hores) a càrrec del Centre de Normalització Lingüística d'Osona (CNLO),
- el Mòdul B de Coneixements Laborals Bàsics (15 h o examen) a càrrec del SOC,
- i el Mòdul C de Coneixement de la Societat Catalana (18 h) a càrrec del mateix Consell Comarcal.
Seguidament, van parlar les entitats amb qui el Servei d'Acollida col·labora i es coordina per portar a terme aquests cursos, Assumpta Grabolosa, directora del Centre per la Normalització Lingüística d'Osona, Raquel Casadevall, del SOC i Sanata Dembele, del Departament Igualtat i Feminismes Generalitat de Catalunya, que van agrair l'esforç de l'alumnat i la bona coordinació.
Tot seguit es va fer el lliurament de diplomes a l'alumnat participant, a càrrec de Núria Roca, vicepresidenta 2a del Consell Comarcal d’Osona, representants dels municipis i formadors.
Per acabar l'acte de cloenda, els actors Moha Amazian i Xevi Font, que ja havien fet tallers de teatre social, van organitzar un taller de teatre per als assistents que a través del moviment reflexionaven sobre els prejudicis i la discriminació.
Un acte emotiu i de reconeixement de la feina feta que va acabar amb una foto de grup.
Vull viure en català. M'hi ajudes? https://youtu.be/BwzHJqujmPc