Granollers acull la presentació del Pacte Nacional per la Llengua per donar el tret de sortida al Pacte Municipal per la Llengua que impulsa l'Ajuntament

CPNL

El secretari de Política Lingüística va animar la ciutadania a debatre sobre el present i el futur de la llengua i va felicitar l'Ajuntament per tirar endavant un acord municipal que treballi per incrementar l'ús social de la llengua amb actuacions concretes

Dijous a la tarda, la Sala d'Actes de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers va acollir la presentació del Pacte Nacional per la Llengua, que va servir per fer pública la comissió que ha d'impulsar el Pacte Municipal per la llengua de Granollers. Hi van participar el secretari de Política Lingüística i president del CPNL, Francesc Xavier Vila; l'alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, i la regidora de Relacions amb la Ciutadania i directora del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, Pietat Sanjuán.

L'alcaldessa va encarregar de manera oficial a Pietat Sanjuán "la creació d'una comissió per arribar a un pacte de ciutat per impulsar l'ús social del català en tots els àmbits" i va animar tota la població granollerina a participar-hi. Sanjuán va remarcar que "es vol que aquest pacte no sigui només un document, sinó un pla d'actuació municipal amb accions concretes per fer que el català sigui la llengua de convivència d'una ciutat, Granollers, en què es parlen 102 llengües". Va anunciar que ja hi ha quatre taules de debat previstes per a aquest setembre per poder fer aportacions al Pacte Nacional, al qual s'adheriran. Es treballarà amb entitats, joves, món socioeconòmic i social, i veïnal.

Francesc Xavier Vila va felicitar l'Ajuntament per haver engegat aquesta iniciativa i va remarcar la importància de treballar totes les administracions plegades per arribar a un gran consens per la llengua. Va manifestar que "la situació de la llengua catalana és, en aquests moments, complexa i delicada i cal actuar per revertir aquesta situació". Per això, l'objectiu del Pacte Nacional per la Llengua és clar: incrementar l'ús del català en tots els sectors i potenciar l'adopció del català entre les persones que no el tenen com a llengua de partida. Per aconseguir-ho, es parteix del diagnòstic de la situació actual de la llengua catalana, Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana, i d'un procés participatiu, que acaba aquest mes de setembre, adreçat a tota la ciutadania amb la finalitat de presentar propostes de millora per incorpora-les al Pacte, que es vol tenir a punt aquest desembre.

Galeria

Vols compartir aquesta notícia?