Música, experiències i emocions en l'acte de fi de curs del CNL de Lleida
El Fill del Mestre va actuar en la celebració de la fi de curs del Centre de Normalització Lingüística de Lleida després d'un diàleg entre representats d'alumnes i altres usuaris de l'entitat.
El Centre de Normalització Lingüística de Lleida va acomiadar ahir el curs 21-22 amb un acte al Cafè del Teatre de l'Escorxador. Després de les salutacions i les paraules de benvinguda del Regidor de Cultura i president del Consell de Centre, Jaume Rutllant, l'escenari del Cafè va acollir una taula des d'on 7 representants dels usuaris del CNL van valorar el curs amb reflexions i anècdotes. Hi havia, doncs, una parella lingüística, el voluntari de la qual és el director del programa "Un dia més", d'Ua1 Ràdio, Jordi Sebastià; encara que la seua, més que parella, ha resultat ser trio, per tal com en lloc d'un, Sebastià ha comptat amb dos aprenents: Patrícia Sandoval i Marcel Müller, ambdós presents també en la taula com a representants del Voluntariat per la Llengua (VxL). Al seu costat, Anna Costa, presidenta de l'Associació de Veïns i Comerciants del barri Noguerola Estació Segre, va valorar el programa Comerços Aprenents. Oriol Ferre, de la Fira de Titelles de Lleida, va parlar del SAL (Servei d'Assessorament Lingüístic), ja que l'organització que codirigeix n'és usuària des del 1989. Finalment, els alumnes Hadaly Serrano Ruiz i Érika Lorena Soto Chavarro comentaren la seua experiència a les aules.
Després d'aquest primera part més reflexiva, el cantautor El Fill del Mestre va ocupar l'escenari per oferir una actuació amb una mostra de la seua àmplia discografia per al públic de l'acte, que comptava amb una bona part dels usuaris del CNL de Lleida i amb públic general que va voler aprofitar l'oportunitat d'escoltar el compositor d'Alpicat. La seua música, doncs, va servir per celebrar la fi d'un curs que començà amb restriccions i que ha acabat reprenent els hàbits d'abans de la pandèmia. Entre cançó i cançó, l'alumnat va anar penjant, en un mur preparat per a l'ocasió, pensaments i emocions que resumissin la seua experiència amb la llengua catalana durant aquest període. Finalment, la vetllada es va acomiadar amb les cançons de les llistes d'Spotify del CPNL.